• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Algemene informatie – Werk & onderwijs
Algemene informatie - Werk & onderwijs

Wij geloven dat iedereen recht heeft op werk en onderwijs dat bij hem of haar past.

Het juiste onderwijs en werk haalt het beste uit jezelf naar boven.

Passend werk en onderwijs zorgt voor energie wat bijdraagt aan zelfvertrouwen en geluk. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat een diversiteit aan mensen een organisatie leuker en sterker maakt.

Ons team van re-integratiespecialisten, jobcoaches en autismespecialisten hebben in de regio Eindhoven en Den Bosch een groot netwerk opgebouwd. Daarnaast werken wij nauw samen met onze collegae van Autismepunt begeleiding en behandeling. In onze trajecten vormt beeldvorming een belangrijk onderdeel. Samen met de cliënt brengen we de randvoorwaarden van een prettige en duurzame werkplek of opleiding in kaart. Op basis van deze gegevens ontstaat er een persoonlijk profiel, welke de leidraad vormt voor verdere coaching. Bij Autismepunt zijn er verschillende trajecten mogelijk.

Voor particulieren
Autismepunt kan je helpen bij het vinden en/of behouden van een baan of opleiding die goed bij jou past. Ook als je al een baan hebt kunnen we je helpen, hetzelfde geldt voor school en studie. We gaan dan samen kijken hoe jij het beste en duurzaam kan functioneren binnen deze omgeving.
lees verder

Voor bedrijven
In de regio’s Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch verzorgen we verschillende trajecten op het gebied van jobcoaching en re-integratie (1e spoor , 2e spoor, begeleiding bij de WIA procedure en outplacement). Hierbij is maatwerk voor de werknemer én werkgever het uitgangspunt. Tevens bieden wij consultatie, advies, voorlichting en in-company cursussen en trainingen op het gebied van Autisme en Werk.
lees verder

Voor gemeentes, het UWV en andere instanties
Autismepunt heeft goed contact met het UWV (afdeling voorzieningen en re-integratiediensten) en verschillende gemeentes (waaronder Gemeente Eindhoven en Den Bosch). Evenals de sociale wijkteams, bedrijfsartsen en zorginstellingen in de regio weten ons te vinden. In het onderwijs werken wij samen met het Summa College, Fontys Hogescholen en de Korenaer VSO.
lees verder

‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’

Albert Einstein