• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Algemene informatie – Werk & onderwijs
Algemene informatie - Werk & onderwijs

Bij Autismepunt geloven we dat iedereen recht heeft op werk en onderwijs dat bij hem of haar past.

Het juiste onderwijs en werk haalt het beste uit jezelf naar boven.

Met het juiste onderwijs kom je verder dan je ooit voor ogen had. Met werk dat past bij wie je bent, haal je meer uit jezelf. En dus uit je leven. Je wordt er simpelweg gelukkiger door. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat een diversiteit aan mensen een organisatie leuker en sterker maakt.

Met een team van tien re-integratiespecialisten, jobcoaches en autismespecialisten hebben we in de regio Eindhoven en Den Bosch een groot netwerk opgebouwd. Hierdoor zijn we in staat om mensen met autisme te koppelen aan een werkgever die hier aandacht voor heeft, met werk en begeleiding die hierbij past.

Uitgebreid netwerk
Autismepunt heeft goed contact met het UWV (afdeling voorzieningen en re-integratiediensten), de gemeente Eindhoven en de omliggende gemeenten, de sociale wijkteams, bedrijfsartsen en zorginstellingen in de regio. Daarnaast werken we samen met Ergon en het Participatiebedrijf. In het onderwijs werken we onder andere samen met het Summa College en Fontys Hogescholen. Ook gerenommeerde grote en kleine bedrijven uit de regio weten ons te vinden met hun vragen over autisme, zowel bij nieuwe als bestaande medewerkers.

Voor particulieren
Autismepunt kan je helpen bij het vinden van een baan of opleiding die perfect bij je past. Wij weten namelijk als geen ander dat dit voor iemand met autisme niet altijd even makkelijk. Ook als je al een baan hebt, kunnen we je soms helpen. Hetzelfde geldt voor school en studie. Dan gaan we samen kijken hoe het allemaal net wat beter kan.
lees verder

Voor werkgevers
In de regio’s Eindhoven en Den Bosch verzorgen we verschillende maatwerktrajecten op het gebied van onder andere  jobcoaching en re-integratie. Hierbij is maatwerk het uitgangspunt. Iedereen is immers anders, en heeft daardoor andere wensen en behoeftes. Autismepunt kan optreden als vaste partner bij het vinden van de juiste match als het gaat om duurzame uitplaatsingen.
lees verder

‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’

Albert Einstein