• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Particulieren
Voor particulieren

Een baan of opleiding vinden die bij je past geeft voldoening. Daarom helpen we je hier bij.

De juiste opleiding vinden, of passend werk, is voor iemand met autisme niet altijd even makkelijk.

De juiste opleiding vinden, of passend werk, is voor iemand met autisme niet altijd even makkelijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat het onmogelijk is. Als je autisme hebt kun je tegen verschillende dingen aanlopen. Werk zoeken kan lastig zijn. Maar ook als je een baan hebt, loopt niet altijd alles op rolletjes. Hetzelfde geldt voor school en studie. Autismepunt kijkt samen met je hoe je jezelf in de juiste richting kunt ontwikkelen.

Ons team van coaches kan samen met jou onderzoeken wat ervoor nodig is om in beweging te kunnen komen. Hiervoor zijn verschillende manieren denkbaar. We kijken dan vaak eerst aan de hand van uitgebreide beeldvorming wat er past bij je kwaliteiten, vaardigheden, prikkelverwerking en ambities. Vervolgens krijg je concrete, toepasbare tips en handvatten waarmee je verdere stappen kunt ondernemen.

Werk vinden dat werkt voor jou
Als je een baan hebt, dan kunnen we binnen het bedrijf het gesprek aangaan met jou en je werkgever. We bespreken dan wat goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is. Vervolgens gaan we kijken hoe we dat samen in gang kunnen zetten. Eventueel gaan we samen met jou en je werkgever op zoek naar een andere passende functie binnen het bedrijf. Of misschien pas je wel veel beter bij een andere organisatie, omdat je daar veel beter op je plek zit. Neem gerust contact op als je denkt dat we iets voor je kunnen betekenen. We denken graag met je mee.

Hoe gaan we te werk?

Bij Autismepunt geloven we dat ieder mens uniek is. Ook als je een mens bent met autisme. Daarom leveren we uitsluitend maatwerk. Voorafgaand aan het traject vindt er een (telefonisch) kennismakingsgesprek plaats, zodat wederzijdse verwachtingen helder zijn. Daarnaast geeft het ons beiden de kans om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid en weet je zelf ook beter waarvoor je kiest als je jezelf aanmeldt bij Autismepunt.

De kennismaking helpt ons ook om een goede match te maken met een jobcoach. We weten namelijk uit ervaring dan een klik tussen jou en je jobcoach ontzettend belangrijk is om een traject te laten slagen.

Wat komt er allemaal bij kijken?
Bij de beeldvorming maken we gebruik van de KIRA methode. Hierbij kijken we onder andere naar je communicatieve vaardigheden, je zintuiglijke gevoeligheid, je drijfveren en je ambities. Indien nodig maken we gebruik van beroepskeuze- en capaciteitentesten en zetten we stages of werkervaringsplekken in om de beeldvorming compleet te maken. Het resultaat is een persoonlijk profiel dat het vertrekpunt vormt voor de volgende stappen richting werk.

Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor empowerment, voorbereiding op je sollicitatiegesprek, presentatie, brief, CV , LinkedIn en netwerken.

Meer weten?
Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail dan naar arbeid@autismepunt.nl 
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.