• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Voor bedrijven
Voor werkgevers

Ieder mens is anders, dat geldt ook voor organisaties. Alles draait om de juiste match.

Wij verzorgen verschillende werktrajecten op het gebied van onder andere jobcoaching en re-integratie.

Wij zijn gespecialiseerd in bedrijfstrajecten, zoals re-integratie in het kader van spoor 1 en/of spoor 2, outplacement en begeleiding bij de WIA procedure. Tevens bieden wij mogelijkheden voor in-company cursussen/trainingen en is er een mogelijkheid om een gespecialiseerde jobcoach van Autismepunt te detacheren bij uw bedrijf. Autismepunt staat voor maatwerk; iedereen is immers anders en heeft daardoor andere wensen en behoeftes.

Wat kunt u verwachten?

Beeldvorming:
Kenmerkend in onze trajecten is de aandacht voor beeldvorming. Hiermee brengen we in kaart wat iemand kan, nodig heeft en welke rol autisme speelt in het uitvoeren van het werk. Samen met de werknemer en werkgever kijken we welke aanpassingen er mogelijk zijn op de werkplek. Te denken valt dan aan; werktijden, fysieke werkplek en de werkzaamheden. Zo nodig maken we gebruik van de Trimetrix (DISC, Driving Forces en EQ) en diverse overige beeldvormingstesten. Op basis van deze gegevens ontstaat er een persoonlijk profiel, welke de leidraad vormt voor verdere coaching.

Jobcoaching en re-integratie:
Ons team van jobcoaches biedt jobcoaching in verschillende vormen, zoals jobcoaching in het kader van spoor 1 en/of spoor 2, outplacement en begeleiding bij de WIA procedure. Bij het inzetten van jobcoaching, gericht op het behoud van het eigen werk worden zowel de werknemer als de werkgever begeleid. In deze trajecten kunnen wij, indien nodig, contact hebben met de bedrijfsarts, leidinggevende, HR manager, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van het UWV. Ook bieden wij consultatie, advies en voorlichting op het gebied van autisme en werk. Vanuit het persoonlijk profiel wordt er gezocht naar passend werk bij de eigen werkgever en/ of externe partijen. Indien nodig besteden we aandacht aan voorbereidingen richting sollicitatieactiviteiten. U kunt hierbij denken aan het opstellen van een cv, sollicitatiebrief, LinkedIn-profiel en het voorbereiden op een sollicitatie/netwerkgesprek.

In- company cursus/ training:
In de afgelopen jaren hebben we veel kennis verworven en ervaring opgebouwd over autisme op de werkvloer en binnen het onderwijs. Deze kennis willen we graag delen. Daarom geven we trainingen en cursussen aan bijvoorbeeld managers en leidinggevenden, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en docenten. Ook bij deze trainingen en cursussen is maatwerk het sleutelwoord.

Detachering:
Wanneer u graag structureel meer kennis van autisme binnen uw bedrijf wilt hebben, dan zijn er mogelijkheden om een jobcoach van Autismepunt te detacheren binnen uw organisatie. Dit kan al vanaf een aantal uren per week.

Hoe gaat de aanmelding?

Wilt u zichzelf of een werknemer aanmelden?
Mail dan naar info@autismepunt.nl

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Na de aanmelding via de website, telefonisch of e-mail vindt er een telefonisch screengesprek plaats zodat wederzijdse verwachtingen helder zijn. Dit geeft beide partijen de kans om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid van uw en/of werknemers hulpvraag en wat wij kunnen bieden. Tevens maken wij een inschatting welke jobcoach het beste bij de hulpvraag past. Op basis van deze informatie maakt de jobcoach een offerte op maat en kan er gestart worden met de intake.

Bent u geïnteresseerd in een training/cursus op locatie of heeft een vraag over detachering? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.