• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Voor opdrachtgevers
Voor gemeenten & instanties

Autismepunt scoort een 8,75 in het klanttevredenheidsonderzoek ‘Naar Werk 2020’

We scoren dus goed. En daar zijn we stiekem best een beetje trots op want daar werken we hard voor.

Autismepunt voert voor verschillende instanties in de regio Eindhoven trajecten uit om mensen met autisme van passend werk te voorzien door ze te koppelen aan een werkgever die ze hierbij kan helpen.

Zo voeren we bijvoorbeeld in opdracht van het UWV re-integratietrajecten uit (het traject ‘Werk-fit maken’ en het traject ‘Naar Werk’). Deze twee trajecten zijn bij Autismepunt altijd maatwerk, waarbij we voortborduren op de inzet van het UWV. Het werkplan is hierbij altijd leidend. Gedurende het traject houden we contact en kunnen we de gekozen koers waar nodig bijstellen.

Gemeente Eindhoven
Autismepunt voert in opdracht van de gemeente Eindhoven drie soorten trajecten uit voor mensen met een participatiewet-uitkering. Het betreft een activeringstraject, een werktraject en een maatwerktraject (PRB). De doelen van het traject stellen we gezamenlijk op. Ook hier gaan we voor duurzaam. We doen (meestal) een uitgebreide beeldvorming waarnaar we over gaan tot het vinden van een stage of werkervaringsplek of op zoek gaan naar een betaalde baan. Het netwerk van Autismepunt geeft daarvoor vele mogelijkheden.

Meer weten over autisme op de werkvloer?
In de afgelopen jaren hebben we veel kennis verworven en ervaring opgebouwd over autisme op de werkvloer en binnen het onderwijs. Deze kennis willen we graag delen. Daarom geven we trainingen en cursussen aan bijvoorbeeld managers en leidinggevenden, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en docenten. Ook bij deze trainingen en cursussen is maatwerk het sleutelwoord. Ben je geïnteresseerd in een training of cursus op locatie of bij Autismepunt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Graag meer kennis over autisme in huis?

Wanneer je graag structureel meer kennis van autisme in huis wilt halen, dan zijn er mogelijkheden om een jobcoach van Autismepunt te detacheren binnen je organisatie. Dat kan al vanaf een aantal uur per week. Ook hiervoor kun je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken via arbeid@autismepunt.nl