• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Voor particulieren
Voor particulieren

Een baan of opleiding vinden die bij je past geeft voldoening. Daarom helpen we je hier bij.

De juiste opleiding of passend werk vinden èn behouden is voor iemand met autisme niet altijd even makkelijk.

Ons team van coaches kan samen met jou onderzoeken wat ervoor nodig is om in beweging te komen. Hiervoor zijn verschillende manieren denkbaar, die we op maat afstemmen. Tevens krijg je concrete, toepasbare tips en handvatten waarmee je verdere stappen kunt ondernemen die passend zijn bij jouw ontwikkeling.

Wat kun je verwachten?

We starten met een beeldvorming op maat. Hierbij kijken we onder andere naar je drijfveren, interesses, communicatieve vaardigheden, zintuiglijke gevoeligheid en wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren op een werkplek. Indien nodig maken we gebruik van beroepskeuze- en capaciteitentesten. Het resultaat is een persoonlijk profiel dat het vertrekpunt vormt voor de volgende stappen richting opleiding, stage of werk(ervaringsplek). Indien nodig besteden we aandacht aan voorbereidingen richting sollicitatieactiviteiten. Je kunt hierbij denken aan het opstellen van een cv, sollicitatiebrief, LinkedIn-profiel en het voorbereiden op een sollicitatie/netwerkgesprek.

Daarnaast kun je bij ons terecht voor jobcoaching via het UWV, de gemeente of je werkgever. We gaan dan in gesprek met jou en de contactpersoon en bekijken welk traject het best passend is.

Ook zijn wij gespecialiseerd in bedrijfstrajecten, zoals re-integratie in het kader van spoor 1 (bij je huidige werkgever) en/of spoor 2 (bij een andere werkgever), outplacement en begeleiding bij een WIA procedure. In deze trajecten kunnen wij, indien nodig, contact hebben met de bedrijfsarts, leidinggevende, HR manager, verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van het UWV.

Na de aanmelding via de website, telefonisch of per e-mail vindt er een telefonisch screengesprek plaats zodat wederzijdse verwachtingen helder zijn. Dit geeft ons beiden de kans om een goede inschatting te maken van de haalbaarheid van de hulpvraag en wat wij kunnen bieden. Tevens maken wij een inschatting welke jobcoach het beste bij jou en je hulpvraag past. We weten namelijk uit ervaring dat een klik tussen jou en je jobcoach erg belangrijk is om een traject te laten slagen.