• Home
  • Werk & Onderwijs
  • Voor werkgevers
Voor werkgevers

Ieder mens is anders. Maar dat geldt ook voor organisaties. Alles draait om de juiste klik.

Autismepunt verzorgt verschillende maatwerktrajecten op het gebied van onder andere jobcoaching en re-integratie.

Autismepunt staat voor maatwerk. Iedereen is immers anders, en heeft daardoor andere wensen en behoeftes. Negen ervaren jobcoaches zijn dagelijks bezig om samen met ons netwerk duurzame uitplaatsingen op maat te realiseren in de regio’s Eindhoven en Den Bosch.

Kenmerkend aan onze werkwijze is ons beeldvormingstraject. Hiermee brengen we in kaart wat iemand kan, aan kan, nodig heeft en welke rol autisme speelt in het uitvoeren van het werk. Zo nodig maken we ook gebruik van Icares beroepskeuze- en capaciteitentesten en zetten we stages of werkervaringsplekken in om de beeldvorming compleet te maken. Het persoonlijk profiel dat op basis daarvan wordt opgesteld is de opstap naar het vervolg.

Interventies & aanpassingen
Het kan zijn dat een plaatsing om aanpassingen vraagt om deze te laten slagen. Deze interventies kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de werkplek, werkzaamheden of werktijden. Hierin zouden we dan aanpassingen in kunnen aanbrengen. Ook is uitleg aan collega’s over autisme misschien wel wenselijk. Wanneer er sprake is van een tweede spoortraject of outplacement gaan we binnen en buiten ons netwerk op zoek naar een passende baan.

Een nauwe samenwerking met de werkgever vinden we een belangrijke voorwaarde om tot succes te komen. Je mag van ons een gedegen re-integratieplan verwachten en maandelijkse rapportages om de voortgang te delen.

Meer weten over autisme op de werkvloer?
In de afgelopen jaren hebben we veel kennis verworven en ervaring opgebouwd over autisme op de werkvloer en binnen het onderwijs. Deze kennis willen we graag delen. Daarom geven we trainingen en cursussen aan bijvoorbeeld managers en leidinggevenden, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en docenten. Ook bij deze trainingen en cursussen is maatwerk het sleutelwoord. Ben je geïnteresseerd in een training of cursus op locatie of bij Autismepunt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.

Graag meer kennis over autisme in huis?
Wanneer je graag structureel meer kennis van autisme in huis wilt halen, dan zijn er mogelijkheden om een jobcoach van Autismepunt te detacheren binnen je organisatie. Dat kan al vanaf een aantal uur per week. Ook hiervoor kun je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken via arbeid@autismepunt.nl