• Home
  • Begeleiden & Wonen
  • Voor verwijzers & professionals
Voor verwijzers & professionals

Ontdek wat Autismepunt allemaal te bieden heeft als professioneel partner.

Autismepunt is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme die gespecialiseerde zorg nodig hebben.

Wij bieden verschillende soorten begeleiding: individuele begeleiding, woonbegeleiding, groepsbegeleiding en gezins- en relatiebegeleiding. Bij al onze vormen van begeleiding staat voorop dat wij inzetten op talenten en kwaliteiten van de cliënt, waardoor deze zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.

Autismepunt werkt vanuit de TEACCH methodiek. Bij iedere cliënt starten we met beeldvorming en worden de doelen vastgelegd in een begeleidingsplan. Dit begeleidingsplan wordt regelmatig geëvalueerd en de doelen worden bijgesteld wanneer dat nodig is. Daarnaast wordt er voor iedere cliënt een signaleringsplan opgesteld. Autismepunt valt onder de ZorgCoöperatie Brabant (ZCB).

Alles onder één dak
Wij maken vaak mee dat tijdens de begeleiding ook op andere levensgebieden hulpvragen ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer iemand vastloopt op zijn werk en hierin begeleiding nodig heeft. Of wanneer er sprake is van een traumatische ervaring uit het verleden, en behandeling nodig is. Ook deze vormen van begeleiding bieden we bij Autismepunt aan. Daarnaast bieden wij vanuit OKE cursussen, workshops en lezingen aan. Voor ons actuele aanbod klik hier.

Persoonlijkheidsproblematiek
Wij geven gespecialiseerde begeleiding aan mensen met autisme in de regio Eindhoven. Aan cliënten van alle leeftijden, met een (rand)normale, of hogere begaafdheid. Bij Autismepunt zijn we ook gespecialiseerd in complexe problematiek, maar autisme dient dan wel het hoofdprobleem te zijn. Door onze visie en werkwijze, zijn wij namelijk niet de meest geschikte partner wanneer persoonlijkheidsproblemen (DSM persoonlijkheidsstoornissen) op de voorgrond staan. Als dit het geval blijkt, zullen wij betreffende cliënt doorverwijzen naar zorgaanbieders die gespecialiseerd zijn in persoonlijkheidsproblematiek.

Wij werken samen met de volgende gemeenten

Eindhoven, BOV/De Kempen (Best, Oirschot, Veldhoven, Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel, De Mierden). A2 gemeenten (Cranendonck, Heeze, Leende, Valkenswaard) Dommelvallei (Geldrop, Mierlo, Nuenen, Son&Breugel, Waalre), Helmond en de Peelgemeenten (Deurne, Asten, Someren, Gemert, Bakel, Laarbeek) Regio Meierij (Boxtel, Meierijstad, ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught)