Een diagnostisch traject bestaat uit verschillende onderzoeken en verschilt per individu.
Onderzoek Diagnose Advies Behandeling
Wil je weten wat er met je aan de hand is? Denk jij of iemand in je omgeving dat je misschien autisme hebt? Of wil je weten waarom je in het dagelijks leven vastloopt? Dan kan diagnostiek je helpen. Aan de hand van gesprekken, vragenlijsten en testen gaan we op zoek naar antwoorden op je vragen.
De uitkomsten van de onderzoeken bespreken we met je. Dit kan een diagnose zijn. We geven je hoe dan ook altijd advies over hoe je beter kunt leren omgaan met je klachten. Behandeling of begeleiding kan je hierbij helpen.
Wanneer diagnostiek?
Er zijn tal van vragen die aanleiding kunnen zijn om een diagnostisch onderzoek te starten. Misschien vraag je jezelf af of je autisme hebt, omdat je telkens weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Dit kan een vaag gevoel zijn, maar het kan ook zijn dat je heel duidelijk merkt dat je iedere keer vastloopt in je contact met andere mensen. Of je merkt dat je kind op school niet helemaal mee kan met de rest van de klas. En soms hebben ouders al een vermoeden en zijn ze benieuwd wat er voor nodig is om hun kind te laten functioneren.