• Home
  • Over ons
  • Klachten
Klachtenafhandeling

Bent u niet tevreden?

Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn.

Mocht u echter niet tevreden zijn over onze zorgverlening dan horen wij dat graag van u. Wij willen u vragen om dit in eerste instantie te bespreken met de betreffende medewerker.

Alle cliënten van het Autismepunt kunnen in alle stappen van de klachtprocedure een beroep doen op een onafhankelijk vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, adviseert en informeert je over de situatie, denkt met je mee en kan ondersteunen bij het bespreekbaar maken, indienen of oplossen van een klacht.

De Vertrouwenspersoon werkt onafhankelijk van de organisatie en gaat vertrouwelijk om met wat jullie samen bespreken. Hij/zij doet niets zonder medeweten en toestemming van de client. Samen met de client probeert de vertrouwenspersoon eventuele problemen laagdrempelig en in een vroeg stadium op te lossen.

De vertrouwenspersoon is bereikbaar per mail of telefoon.
Telefoon: 013 5942170
Mail:  info@zorgbelang-brabant.nl
Meer informatie over de onafhankelijk vertrouwenspersoon kunt u vinden op de website van Zorgbelang Brabant

Wij willen u vragen om dit in eerste instantie te bespreken met de betreffende medewerker. Een open gesprek biedt vaak al een goede oplossing. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat, dan kunt u contact opnemen met de leidinggevende van de medewerker. Belt u dan naar het secretariaat van Autismepunt, te bereiken onder nummer 040-8795062. Zij kunnen u in contact brengen met de betreffende leidinggevende. U kunt ook een klacht indienen zonder tussenkomst van de betreffende zorgverlener of teamleider. U kunt dan terecht bij de klachtenfunctionaris. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u binnen 6 weken een reactie van ons.

Autismepunt is aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg. Indien u niet tevreden bent over de behandeling van uw klacht door Autismepunt, kunt u ook uw vraag of klacht voorleggen  aan het onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Een medewerker van het Klachtenloket probeert uw klacht met informatie en advies op te lossen en kan u in contact brengen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Die kan bemiddelen tussen u en ons, zodat we samen alsnog een goede oplossing kunnen vinden. U bereikt het Klachtenloket Zorg gemakkelijk door te bellen naar telefoonnummer 070-3105392. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@klachtenloket-zorg.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op deze link.

 

De Geschillencommissie

U kunt ook een klacht indienen bij de externe en onafhankelijke Geschillencommissie Zorg Algemeen. Uw klacht wordt dan een geschil. Een onpartijdige, deskundige commissie beoordeelt uw geschil en u ontvangt een bindende uitspraak. Dat betekent dat u en wij ons aan de uitspraak moeten houden en niet in hoger beroep tegen de uitspraak kunnen gaan. Voor meer informatie hierover kijkt u op deze link.