• Home
  • Over ons
  • Wat we doen
Wat we doen

We houden rekening met de beperkingen, maar focussen op de mogelijkheden.

Zelfredzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

We willen de meest passende ondersteuning bieden op alle levensgebieden, zodat mensen met autisme zo zelfstandig en zinvol mogelijk kunnen functioneren.

We bieden behandeling, begeleiding, job-coaching, trainingen, lezingen, workshops en activiteitengroepen aan. Ook organiseren we congressen, cursussen en masterclasses voor bedrijven, organisaties en professionals. Autismepunt is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een zorginstelling van formaat waar mensen centraal staan, met of zonder autisme. We bieden specialistische zorg via zowel persoonlijk als online contact.

Voor en door mensen met autisme
We hebben veel ervaring in huis en hebben al jaren medewerkers met autisme in ons team. Dit biedt directe collega’s unieke kansen, mogelijkheden en inzichten om de behandeling en begeleiding van hun cliënten zo goed mogelijk af te stemmen. Hier stijgt de kwaliteit van onze dienstverlening en helpen we onze cliënten het maximale te halen uit zichzelf en uit het leven.

Samenwerken & kennis delen
We hebben als organisatie een ambitieuze instelling en willen onze aanpak en vormen van behandeling en begeleiding  voortdurend verbeteren. Dit doen we door wetenschappelijk onderzoek te (laten) verrichten en door versterkende samenwerkingsverbanden aan te gaan. We delen onze expertise graag via lezingen, workshops en trainingen, zodat mensen nieuwe ervaringen op kunnen doen en inzichten kunnen verschaffen over autisme en het leven vanuit dit perspectief.

We richten ons ook op digitale hulpmiddelen en behandelvormen zodat we een zo groot mogelijk bereik hebben, en mensen die moeilijkheden ondervinden in het reizen toch kunnen ondersteunen en behandelen.