• Home
  • Over ons
  • Wie we zijn
Over Autismepunt

Zodra je bij ons binnenkomt voel je het: hier is iedereen welkom.

Bij ons krijg je een warm onthaal en voel je je direct thuis.

Autismepunt is een zorginstelling die zorg op maat aanbiedt aan mensen met autisme in de regio Eindhoven. We werken multidisciplinair en onze teams werken nauw met elkaar samen in een gelijkwaardige en gemoedelijke sfeer. Ons gebouw zegt veel over wie we zijn als organisatie. Een plek waar de deur open staat en waar je zo naar binnen loopt.

Onze teams bestaan uit deskundige zorgverleners die stuk voor stuk in autisme gespecialiseerd zijn. Bij Autismepunt werken psychiaters, ( GZ) psychologen, jobcoaches, orthopedagogen, ambulant begeleiders, therapeuten, trainers, teamleiders, ervaringswerkers, secretaresses en facilitair medewerkers, een conciërge en een tuinman. We staan met z’n allen achter de missie en visie van Autismepunt.

Vanuit Autismepunt zien we de mens met autisme als geheel, en we streven naar een voor hen zo zelfstandig mogelijk bestaan in een inclusieve samenleving. Naar een actieve rol in de maatschappij waarin iedereen elkaar tot zijn recht laat komen en zo een waardevol aandeel kan leveren. We zien graag mensen groeien vanuit hun puurheid en diepste passies. Alleen zo kun je volgens ons de beste versie van jezelf worden.

Kleinschalig & gedreven
Autismepunt is een kleinschalige zorgorganisatie met een duidelijke visie en missie wat betreft de zorg voor mensen met autisme. Gestart door twee onverbeterlijke wereldverbeteraars en inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waarin ruim 60 mensen werkzaam zijn. Medewerkers die elke dag met passie en gedrevenheid de zorg voor onze cliënten vormgeven.

Alles onder één dak
Autismepunt biedt het gehele pakket van begeleiding, re-integratie, jobcoaching, begeleid wonen, diagnostiek en behandeling. Alles onder één dak en met korte lijnen om tot optimale afstemming te komen. Tevens wordt de aanwezige expertise gedeeld met cliënten (en hun omgeving) en met professionals door middel van trainingen, workshops en cursussen.

Platte organisatie
De organisatie kenmerkt zich door een platte structuur. Een Raad van Commissarissen houdt toezicht en fungeert als klankbord. Autismepunt is onderdeel van de ZorgCoöperatie Brabant. Een samenwerkingsverband van kleinschalige zorgaanbieders.