• Home
  • Opleiding & Kennis
  • Voor bedrijven en instellingen
Voor bedrijven en instellingen

Nodig ons uit!

Autismepunt geeft op maat gemaakte presentaties...

…voor de meest uiteenlopende organisaties, ingestoken vanuit iedere gewenste invalshoek. We hebben een breed netwerk opgebouwd van allerlei verschillende organisaties die in hun werk te maken krijgen met mensen met autisme. Dit varieert van werkgevers zoals ASML, scholen en het UWV tot politiebureaus, huisartsenpraktijken, zorgboerderijen en GGz-instellingen.

Het doel van het onderwijsaanbod voor professionals is het bieden van innovatieve en adequate scholing over autisme die bijdraagt aan een verdiepingsslag als expert. Alle cursussen zijn ontwikkeld vanuit het DNA van Autismepunt. Daardoor zijn deze cursussen uitermate geschikt voor interne medewerkers en externe professionals.

We bieden presentaties op maat en denken graag mee in het beantwoorden van vragen vanuit de meest uiteenlopende  invalshoeken. Autisme uit zich op veel verschillende manieren en heeft impact op alle levensgebieden. De ruime werkervaring en grondige expertise van onze professionals is van onschatbare waarde bij het ontwikkelen van presentaties die aansluiten op de behoefte en de vraag van de betreffende organisatie.

Presentatiemogelijkheden
Presentaties kunnen zowel op locatie als online worden gegeven. Ook is het mogelijk om presentaties bij Autismepunt te geven in de vorm van een seminar of masterclass.

Voorbeelden van presentaties zijn;

  • Presentatie ‘ASS in de klas
  • Autisme in de praktijk ( cursus voor bedrijven op maat)
  • Presentatie voor professionals themagericht ( bijv. Autisme en gamen, autisme en depressie, autisme en verslaving, informatie voor ouders en betrokkenen
  • Autisme en sensorische gevoeligheid
  • Autisme en sociale relaties.
  • Autisme en werken of studeren

Doelgroep
Iedereen die privé of professioneel in contact is met mensen met autisme. Professionals zoals wijkcoaches, WMO-ambtenaren, generalisten, leraren, ouders en collega’s. Onderwijzend personeel, leerlingbegeleiders, Zorgcoördinatoren, schoolpsychologen, re-integratie en jobcoaches en omscholers. Maar ook medewerkers die werkzaam zijn in zorg- en hulpverlening en natuurlijk mensen met een diagnose autisme.

Specifieke details van alle trainingen en cursussen kun je HIER vinden.