• Home
  • Begeleiden & Wonen
  • Algemene informatie
Algemene informatie - Begeleiden & wonen

Wij streven naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onze cliënten.

Welke begeleiding je nodig hebt is voor iedereen anders.

Iedereen is anders. En dat geldt ook voor de begeleiding waarmee we je zo zelfstandig mogelijk kunnen laten leven. Aan de hand van een aantal vragen en methodieken ontdekken we welke begeleiding en woonvorm het best bij jou past. Zo leren wij niet alleen jou beter kennen, maar jij leert ons ook kennen.

We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen en behoeftes. Het opbouwen van wederzijds vertrouwen vormt hierbij de basis. We helpen je te vertrouwen op je eigen krachten en talenten en zijn er voor je om je te ondersteunen in de doelen die je wilt bereiken. Dit kan in een thuissituatie zijn, maar ook  op school of op je werk.

Begeleidingsplan
Als je bij ons in begeleiding komt dan starten we met beeldvorming. Wie ben je? Waar ben je goed in? Wat zijn je valkuilen? En wat heb je nodig om in balans te komen? En te blijven? De doelen die hieruit voortkomen worden samen met jou en je begeleider vastgelegd in een begeleidingsplan. Dit plan vormt de leidraad om jou te ondersteunen in je dagelijks functioneren.

Alles onder één dak
Al onze begeleiders zijn gespecialiseerd in autisme. Als tijdens de begeleiding blijkt dat er ook behandeling of ondersteuning vanuit het onderwijs of werk nodig is, dan gaan we samen met jou kijken hoe we dit kunnen realiseren. Onze kracht is dat wij alles onder één dak aanbieden. Hierdoor hebben we korte lijnen in onze communicatie en werken we nauw samen.

Begeleiding op maat

Welke begeleiding het best bij je past, is heel persoonlijk. Daarom is het belangrijk dat we een goed beeld krijgen van jou en je leefomgeving. Op deze manier komen we erachter welke vormen van begeleiding voor jou het meest geschikt zijn. Hierdoor zijn we in staat om een plan te maken dat helemaal op jou is ingericht. Ook kunnen we zo het tempo van de begeleiding aanpassen op wat voor jou het beste werkt.

Lees verder

“Wij helpen je om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijks leven.”

Autismepunt